FAQ

Kérdése van a testsúlycsökkentéssel, a genetikai teszttel vagy a bodykey by NUTRILITE program bármely részével kapcsolatban?

Írja be a keresett témakört.

Ha nem találta meg a keresett tartalmat, forduljon hozzánk.

Milyen előnyökkel jár a bodykey by NUTRILITE™ program választása?

A tudósokkal, dietetikusokkal és sportszakértőkkel együtt kifejlesztett NUTRILITE™ speciális testsúlycsökkentő programot vezetett be - a bodykey by NUTRILITE™ programot -, amely egy Genetikai teszten megállapított DNS elemzése alapján információkkal szolgál arról, hogy az Ön teste hogyan reagál a zsírra, szénhidrátra és a testmozgásra. Ezt az információt, és az Egyéni tervezés során regisztrált preferált étkezési szokásokat és életmódot összevetve alakítjuk ki az étrendet és az edzéstervet a Nutrilite Egészség Intézet (NEI) egészséges táplálkozásra és étrendre vonatkozó irányelveinek megfelelően. A program továbbá a Személyes online bodykey tanácsadó felületen keresztül online szakértői támogatást és motivációt biztosít egész évben. A speciális bodykey™ ételek és italok, valamint a NUTRILITE™ étrend-kiegészítők szintén hozzájárulnak testsúlycsökkentési tervének sikerességéhez.

Ha a program nem válik be, visszakaphatom a pénzem?

A bodykey Készlet visszaküldésére akkor van lehetőség, ha a Genetikai tesztet tartalmazó doboz teljesen bontatlan. Kérjük, a doboz kinyitása előtt olvassa el a doboz külsején található használati feltételeket. Lévén, hogy a bodykey by NUTRILITE™ program nem egy szabványtermék, hanem inkább szolgáltatás, nem érvényes rá a szabványos Amway Megelégedettségi Garancia. A szellemi tulajdon ipari szabványát követve a program ára abban az esetben nem visszatéríthető, ha a Genetikai tesztet tartalmazó doboz csomagolását már eltávolították, hiszen a szolgáltatás ekkor már nem ellenőrizhető, így fennállhat a visszaélés veszélye.

A programban való részvételhez be kell töltenem a 18. életévet?

Igen. A program kiskorúak esetében nem alkalmazható.

Mi a részvétel maximum korhatára?

A programban való részvételnek nincs maximum korhatára. Azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy a program nem alkalmas betegségek, vagy egészségügyi problémák kezelésére ill. gyógyítására. Ezt figyelembe véve a részvételt néhány feltételhez kötöttük, melyeket a bodykey by NUTRILITE™ programra való jelentkezés előtt mindenképpen figyelembe kell venni. További részletekhez lásd a www.bodykey.eu honlapot.

Kell testmozgást végeznem?

Annak érdekében, hogy a testsúlycsökkenés tartós legyen, fontos, hogy az étkezési szokások megváltoztatása mellett a testmozgásra vonatkozó szokások is változzanak. Jó hír viszont, hogy bármilyen testmozgást végezhet, amit csak szeretne! Biztosan megtalálja az Ön számára élvezetes mozgásformát (pl. tánc, vagy kutyasétáltatás).

Kell főznöm?

Igen, javasoljuk a főzést. Azonban számos nagyon egyszerű receptet biztosítunk azok számára is, akik nem szeretnek, vagy nem érnek rá főzni. Továbbá mindig fennáll annak a lehetősége, hogy egy étkezést egy bodykey™ instant étellel váltson ki.

Mennyire bonyolultak a receptek?

A recepteket nehézségi szint alapján lehet kiválasztani. Minden recepten feltüntetjük a nehézségi szintet, valamint az elkészítési időt is, így rendkívül egyszerűen kiválasztható a megfelelő recept.

Mikor térhetek vissza a normál táplálkozáshoz/testmozgás nélküli élethez?

A program célja az általános egészség fejlesztése. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vonzóbb külső és a jobb közérzet érdekében életmódváltoztatásra is szükség lesz. Ha szeretné megőrizni súlyát és egészségét, fenn kell tartania ehhez az életmódot is.

Mi történik, ha nem ízlenek az élelmiszerek?

Nálunk rendkívül széles termékskálából lehet választani. Ezen kívül online receptajánlatainkból is válogathat.

Követhetem a programot, ha szívproblémáim, veseproblémáim, vagy cukorbetegségem van? Vagy ha egyéb más típusú betegségem van?

Mielőtt úgy dönt, hogy követi a bodykey by NUTRILITE™ programot, kérjük, mindenképpen keresse fel orvosát. A program nem alkalmas betegségek, vagy egészségügyi problémák kezelésére ill. gyógyítására. Továbbá vegye figyelembe, hogy a program nem tér ki az allergiás érzékenységekre. Ha bizonytalan néhány hozzávalót illetően, forduljon orvosához. Ezt figyelembe véve a részvételt néhány feltételhez kötöttük, melyeket a bodykey by NUTRILITE™ programra való jelentkezés előtt mindenképpen figyelembe kell venni. További részletekhez lásd a www.bodykey.eu honlapot.

Miért nem csökken a súlyom?

A bodykey by NUTRILITE programban részt vevők általában mindannyian elérik a személyes célként kitűzött súlyt. Amennyiben nem lép fel súlycsökkenés, azt javasoljuk, ellenőrizze, hogy valóban követi-e a kapott Étrendet és edzéstervet. Mivel csak hosszú távú és fenntartható testsúlycsökkentési megoldásra érdemes törekedni, nem javasoljuk, hogy a testsúlycsökkentés túl gyorsan végbemenjen - kb. heti 500 g elegendő.

bodykey™ Készlet

Amennyiben a bodykey Készletet hiányosnak találom, akkor hogyan tehetem azt teljessé?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a bodykey támogató csoportjával a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül.

Mi a teendő, ha nem működik az egyedi kódom?

A probléma kivizsgálása érdekében kérjük, vegye fel a kapcsolatot a bodykey támogató csoportjával a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül.

A bodykey Készletet kinyitották, mielőtt azt megkaptam és szeretném kicserélni. Hogyan tehetem ezt meg?

Kérjük, hogy kinyitott bodykey Készletet ne fogadjon el. Kérjük, jegyezze fel az eseményt és küldje vissza  számunkra a bodykey Készletet teljes tartalmával együtt, ki fogjuk cserélni és egy újat fogunk küldeni Önnek.

Elvesztettem azt a Genetikai tesztet tartalmazó dobozt, amiben el kellene küldenem a pálcáimat a laboratóriumnak; mi a teendőm?

Ha Ön regisztrált Amway üzleti vállalkozó:
Kérjük, küldje el ezt az e-mailt és Amway üzleti vállalkozói számát az Amway helyi információs címére (info@amway.hu), és díjmentesen elküldjünk Önnek az új mintavételi pálcákból álló készletet.
Kérjük, hogy a megmaradt egyedi azonosító kódos címkéket őrizze meg, hiszen azokra a cserekészletnél még szüksége lesz. A cserekészlet kézhezvételét követően kérjük, hogy kövesse a genetikai tesztre vonatkozó instrukciókat, és ragassza fel ugyanazokat az egyedi kódokat az új mintavételi pálcákra. • Kérjük, küldje el a levett mintát a laboratóriumba elemzésre. Ha Ön termékvásárló: Kérjük, forduljon regisztrált Amway üzleti vállalkozójához, és továbbítsa neki ezt az e-mailt és a saját elérhetőségi adatait. • Amway üzleti vállalkozója gondoskodik a tartalék mintavételi pálcák megrendeléséről • A cserekészlet kézhezvételét követően kérjük, hogy kövesse a genetikai tesztre vonatkozó instrukciókat, és
ragassza fel ugyanazokat az egyedi kódokat az új mintavételi pálcákra. • Kérjük, küldje el a levett mintát a laboratóriumba elemzésre. Ha általános kérdése van a Személyes online bodykey™ tanácsadó oldallal kapcsolatosan, kérjük, kattintson ide a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltéséhez. Elnézést kérjük az esetlegesen okozott kellemetlenségért.

Miért van szükség három mintára?

Általában az első pálca elegendő a genetikai elemzés elvégzéséhez. A laboratórium kizárólag akkor kér második elemzést, ha a sejtgyűjtemény nem megfelelő vagy DNS-degradáció fordul elő.

Mi történik, ha elvesznek a minták?

Ha nem kapja meg a személyre szabott étrendjét és edzéstervét, akkor új pálcakészlet igényléséért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a bodykey támogató csoportjával a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül. Kérjük, kövesse nyomon csomagját online és ellenőrizze, hogy megérkezett-e a laboratóriumba (itt beérkezéskor rögzítik a csomagot a rendszerben).

Mi történik a pálcákkal az elemzést követően?

Az eredmény elküldését követően megsemmisítik őket

Mennyi idő alatt készülnek el az eredményeim?

Az eredmények 10-15 munkanapon belül kerülnek fel az online felületre. Az elemzés állapotát bármikor online ellenőrizheti, ha felveszi a kapcsolatot a bodykey támogató csoportjával a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül.

Mit tudok tenni addig, amíg megkapom a genetikai teszt eredményeit?

Amíg szakértőink elkészítik az Ön személyre szabott tervét, addig a Személyes online bodykey™ tanácsadó számos, hasznos funkcióját használhatja. Készítettünk egy Indulási fázis című részt, mely segít Önnek mentálisan és fizikálisan is felkészülni a testsúlycsökkentési terv megvalósítására. Ez a fázis ideális lehetőség a testsúlycsökkentési célok meghatározásának elkezdésére. Továbbá ez idő alatt felkészülhet a közelgő kötelezettségvállalás következményeire, valamint elkezdhet alkalmazni bizonyos tippeket a jobb étrend és edzésterv kialakítása érdekében.

Termékek

Miért nem tartalmaznak az instant ételek vitaminokat és ásványi anyagokat?

A bodykey™ ételek a testsúlycsökkentő programnak csak egy részét képezik. Mivel a javasolt étrend „normál” ételek fogyasztását is engedi, a napi étrendjét kiegészítheti a NUTRILITE™ étrend-kiegészítőkkel (vitaminokkal és ásványi anyagokkal).

Használnak-e génmódosított összetevőket?

Nem. Ez minden NUTRILITE terméknél alapszabály!.

Mennyi szénhidrátot képes blokkolni a Szénhidrátcsökkentő?

Egy normál (600 kalóriás étkezés) szénhidráttartalmának akár 2/3-át is képes blokkolni.

Mennyi zsírt képes blokkolni a Zsírcsökkentő?

Egy normál étkezés zsírtartalmának akár 27,4%-át képes blokkolni?

A Szénhidrátcsökkentő/Zsírcsökkentő használata során hasfájást tapasztaltam. Mit tegyek?

Mindkét termék aktív összetevői csökkentik az étrendi szénhidrátok/zsír emésztését, ami kezdetben egyeseknél székrekedéshez (gázképződéshez), vagy hasfájáshoz vezethet. Ez nem ad okot aggodalomra, mivel ezek az érzések megszűnnek, mihelyst a szervezet alkalmazkodik az új étrendhez.  

Használhatom a Szénhidrátcsökkentőt és a Zsírcsökkentőt együtt?

Ugyanazon a napon ezt nem javasoljuk. Mindkét termék esetében 1-3 tabletta/étkezés javasolt. Ezen kívül figyelembe kell vennie, hogy a Zsírcsökkentő esetében a maximum javasolt napi adag kilenc tabletta, a Szénhidrátcsökkentő esetében hat tabletta. A kiegyensúlyozott étrend követőinél a szabály: Zsírcsökkentő vagy Szénhidrátcsökkentő, a termékek azonban akár naponta is felcserélhetők!

Ha megunom az élelmiszereket, abba hagyhatom a fogyasztásukat és még úgy is elérhetem a kitűzött célt?

Széles körű termékskálát próbálunk nyújtani az Ön számára, hogy választhasson ezek közül. Alternatív esetben választhat online receptek közül is.

Fogyaszthatom-e kizárólag a bodykey instant ételeket?

Nem – a bodykey ételek a testsúlycsökkentő programnak csak egy részét képezik. A napi étrend részeként szükség van a „normál” ételek és étrend-kiegészítők bevitelére is. Ezen kívül ne feledje a javasolt fizikai tevékenységeket sem!

Nem szeretem a termékek ízvilágát, mit tehetek?

Az elképzelés szerint naponta egy ételt kell helyettesíteni bodykey termékkel, lehetőleg azt, amit legkevesebb idő alatt tud elkészíteni (pl. az irodában, vagy ha üzleti úton van). A Személyes online bodykey™ tanácsadó szerint ez az alap értelmezés a testsúlycsökkentő fázis alatt. Egyéb ételekhez más receptajánlatokat javaslunk a programon belül. Egyéb eszközöket is biztosítunk annak érdekében, hogy elérhesse az Ön számára optimális testsúlyt. A súlyfenntartási fázisban nem kell naponta fogyasztania bodykey termékeket.

Genetikai teszt

Az egyik pálca eltörött, mit tegyek?

A mintavételhez egyszerűen csak használja a másik két pálcát. Általában az első pálca elegendő a genetikai elemzés elvégzéséhez. A laboratórium kizárólag akkor kér második elemzést, ha a sejtgyűjtemény nem megfelelő vagy DNS-degradáció fordul elő. Ha mindegyik pálca eltörött, akkor új Genetikai tesztet tartalmazó doboz igényléséhez kérjük, vegye fel a kapcsolatot a bodykey™ támogató csoportjával a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül.

Kimutat a Genetikai teszt valamilyen betegséget vagy jelez bármilyen prognózist a várható élettartamra vonatkozóan?

Nem.

 

Személyes online bodykey™ tanácsadó

Hogyan kell regisztrálni?

A bodykey by NUTRILITE™ programra történő regisztrációhoz, illetve a Személyes online bodykey tanácsadó szolgáltatáshoz történő hozzáférés aktiválásához lépjen a regisztrációs űrlapra, és adja meg a genetikai tesztet tartalmazó dobozban található egyedi kódszámot. A rendszer kérni fogja Öntől, hogy hozzon létre egy felhasználónevet és egy jelszót. A regisztráció során egy érvényes e-mail címet is meg kell adni. Ez különösen fontos, hiszen a programmal kapcsolatos összes információt e-mailben küldjük el.

Nincs saját számítógépem. Internetkávézóból is nyomon követhetem a programom eredményeit?

Nincs szükség saját számítógépre, hiszen a bodykey by NUTRILITE™ program az interneten keresztül szinte bármilyen eszközről elérhető. Ugyanakkor valószínűleg mindenki számára kényelmesebb saját számítógépet használni.

Mobiltelefonról is elérhető a bodykey platform? Létezik mobilalkalmazásuk?

Igen. A Személyes online bodykey tanácsadó mobiltelefonokra optimalizált formában is elérhető.

Miért kell megadnom az ABO számomat a kapcsolatfelvételi űrlapon?

Ha megadja ABO számát, akkor hatékonyabb és személyre szabottabb kiszolgálást tudunk nyújtani Önnek. Ha Ön vásárlóként szeretne rendelni, akkor a kiszolgálási színvonal javítása érdekében érdemes megadni az ABO nevét és irányítószámát.

Kik láthatják az adataimat? A felsővonalbeli tagok láthatják az adataimat?

Adatait bizalmasan kezeljük, és nem adjuk tovább harmadik feleknek. Az adatokat kizárólag az Ön étrendjét és edzéstervét összeállító szakértők látják. A felsővonalbeli tagok nem kapnak hozzáférést ezekhez az adatokhoz.

A program betöltése túl sok időt vesz igénybe. Mit tegyek?

Az Ön internetkapcsolata valószínűleg lassú, és ez kihatással van a különböző alkalmazások (pl. a bodykey) használatára is. Ha a probléma tartósan fennáll, javasoljuk, hogy forduljon internetszolgáltatójához, és kérdezze meg, hogy növelni tudják-e a kapcsolat sebességét. Ha nem ez okozza a problémát, akkor kérjük, vegye fel e-mailben a kapcsolatot a bodykey támogató csoportjával a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül. Kérjük, ne feledje, hogy mindig érdemes internetböngészőjét a legújabb verzióra frissíteni, hiszen ezzel is javíthatja a platform használhatóságát. Ha Ön Internet Explorer böngészőt használ, akkor a platform által kínált összes funkció igénybe vételéhez IE 8 vagy újabb verzió szükséges.

Elfelejtettem a felhasználónevemet/jelszavamat, ezért nem tudok belépni. Mit tegyek?

Először is kérjük, ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a felhasználónevét és a jelszavát. Ellenőrizze, hogy nem hagyta-e véletlenül bekapcsolva a CAPS LOCK funkciót a jelszó begépelése előtt. Ha felhasználónevét vagy jelszavát elfelejtette, kérjük, lépjen az „Elfelejtettem a jelszavam” oldalra, és kövesse az ott található utasításokat.

A későbbiek folyamán módosíthatom a regisztráció során megadott nevemet, ha megházasodom?

Igen. Egyszerűen csak lépjen a profil oldalra, és módosítsa a nevét.

Más országokból is használhatom az oldalamat, amelyet a saját nyelvemre állítottam be, és amely a preferált receptjeimet tartalmazza?

A bodykey platformot bármilyen országból elérheti. Mindazonáltal a termékeket és a recepteket ahhoz az országhoz igazítjuk, ahol a bodykey™ készletet vásárolta. Ebből kifolyólag eltéréseket tapasztalhat a termékek elérhetősége és a javaslatok terén. A bodykey készletben biztosított egyedi kód nem kapcsolódik egy-egy országhoz, így Ön más országokból is hozzáférhet a platformhoz (ahol az elérhető).

Módosíthatom a felhasználónevemet?

Fokozottan javasoljuk, hogy olyan felhasználónevet válasszon, amely illik Önhöz. Szükség esetén az ügyfélszolgálaton keresztül módosíthatja felhasználónevét , azonban a folyamat néhány napot igénybe vehet.

Miért kell az Amway üzleti vállalkozómtól kérni a termékeket?

Az Amway üzleti modell értelmében az Amway nem értékesít termékeket közvetlenül a fogyasztók felé; helyette egy kényelmesebb megoldást választott, az Amway üzleti vállalkozókat.

Részt vehetek a programban az Amway üzleti vállalkozómtól függetlenül?

Igen, a programban való részvétele teljes mértékben független a szponzori vonalától. A programban bárki részt vehet. Ha Ön vásárlóként szeretne részt venni a programban, akkor szüksége van egy Amway üzleti vállalkozóra, aki megvásárolja a programcsomagot és a kapcsolódó termékeket. A bodykey™ készlet megvásárlását követően regisztrálhatja magát a bodykey platformra, amelyen keresztül megkaphatja személyre szabott programját a genetikai hajlamok és a személyes tulajdonságok alapján.

Azonnali választ kapok a kérdéseimre?

Kis időbe telhet, mire szakértőink megválaszolják az Ön kérdéseit, hiszen egyfelől a bodykey programban sokan vesznek részt, másrészt szeretnénk alapos és kimerítő választ adni kérdéseire. Felhasználási feltételeink értelmében a kérdések beérkezésétől számított 48 órán belül válaszolunk. Habár sok esetben ennél rövidebb idő is elegendő szokott lenni a kérdések megválaszolására.

Miért van szükségem e-mail címre?

A regisztráció során egy érvényes e-mail címet kell megadni. Ez rendkívül fontos, mert minden információt a programmal kapcsolatban ide fogunk küldeni, ezen kívül a személyre szabott Étrend és edzésterve is ide fog érkezni.

Három hónapig sikeresen részt vettem a programban. Elkezdheti a férjem is?

Sajnos nem. Annak érdekében, hogy teljesen személyre szabott programot kapjon, a férjének el kell küldenie a saját DNS-mintáit, mert az ő genotípusa és az „Egyéni tervezés” menüpontban szereplő információi eltérőek lehetnek.

A családom ugyanazokat az ételeket eszi, amiket én. A receptek csak azok számára jók, akkor szeretnének fogyni?

Nem, ezeket az ételeket nyugodtan fogyaszthatja más családtagja is. A recepteket táplálkozási szakértők állították össze, így azok egészségesek, kiegyensúlyozott étrendet biztosítanak, így bárki fogyaszthatja őket.

 

Mennyire megbízható a testtömeg-index (BMI) mérés?

A BMI értéke segít eldönteni, hogy valóban szüksége van-e testsúlycsökkentésre vagy sem. Azonban a BMI érték nem árulkodik a testünkben megbúvó zsírszövetek mennyiségéről, pontosan ezért végezzük el a derékvonal-mérést is.

Hogyan tudom figyelemmel kísérni fejlődésemet?

A platformon bármikor ellenőrizheti fejlődési folyamatát.

Milyen rendszerkövetelményekre van szükség a számítógépemen az online program használatához?

A bodykey™ platform eléréséhez csupán egy internet-hozzáféréssel rendelkező, illetve az internetes weblapok közötti böngészésre, videólejátszásra (pl. mvg), valamint PDF-fájlok és Word-dokumentumok megnyitására alkalmas szoftverekkel ellátott átlagos számítógép szükséges. Lévén, hogy online platformról van szó, egy barátja számítógépét is használhatja, vagy akár egy internetkávézóból is követheti a programot. Kérjük, ne feledje, hogy mindig érdemes internetböngészőjét a legújabb verzióra frissíteni, hiszen ezzel is javíthatja a platform használhatóságát. Ha Ön Internet Explorer böngészőt használ, akkor a platform által kínált összes funkció igénybe vételéhez a legújabb verzió szükséges.

Mit tegyek, ha a program ideje alatt beteg leszek, és gyógyszeres kezelésre szorulok?

Ha megbetegszik, és gyógyszeres kezelésre szorul, mindenképpen konzultáljon orvosával a program folytatásának lehetőségével kapcsolatosan. Ha az orvos nem javasolja a program folytatását, szüneteltesse azt addig, amíg jobban nem lesz, vagy amíg az orvos megerősíti abban, hogy bátran részt vehet újra a programban.